Tuesday, 31 May 2011

ORNG YG BERMAKNE D J.B


BKN YG POMPUAN YG LAKI 2...HAA..I2 ABG SDRE AKU..DIE PLING BNYK TAU MSLH AKU
DGN DIE AKU BNYK MENGADU..DGN DIE AKU PNDI BERSILAT..
DENGAN DIE AKU JAGE DISPLIN AKU..TQ ABNG INDERA




DIE NI LAK ABG ANGKT AKU...PENGHIBUR DLM BILE TRNNG SILAT..
XDE DIE XBISING SILAT..

NI TEAM SILAT AKU..ADEQ2 AKU..SYG KORANG SMUA..
KERANA KORANG ABG SENYUM..KORANG PENGHIBUR HATI ABNG..
SYG KORANG

DIE NI UN SAME..SLALU DAN BNYAK TLNG AKU..
SLALU AKU MINTAK TLNG ANTA MNE2..THNKS DOK..
KO MMG BAIK WALAUPUN PAILANG GLER

NI MEMBE UMAH SEWA AKU..BDAK BWAH BKN BDK ATAS..
SLALU WAT BISING DALM UMAH..SKE KACO AKU..BCE MESEJ AKU..
AKU X KESAH MEMBE AN...

NI MEMBE YG SLALU TLNG AKU DLM SUSAH..XDE DIE AKU XLEH..
DGN DIE AKU SMNGT NK LALUI MSLH YG AKU HADAPI..TQ GEB

DIE NI LAK P.A AKU..SLALU TEMAN AKU DAN CTE2 PSAL AWEK2,,HAHA
ADE PLAK AKU AWEK..TQ FIQ..
DAN AKHIR SKLI.....



KAU..KAU AJAR AKU MCMNER NK MKN MKNN REMAJE..
SLALU TMAN AKU MKAN BLER AKU LAPAR..
LAYAN KERENAH AKU...
WALAUPUN KO DAH SUAM2 NGN AKU..
AKU TULIS DLM BLOG NI COZ
PASNI AKU XJUMPE KO LAG..
TQ SNGT2...
AKU SUKE KO WALAU KO X SKE AKU..
HUHU..
XPE AKU TUNGGU..









sekian.....

FINAL EXAM..


Hri ni bermula exam akhir dlm kursus arab aku,,pergghh..bleh men blog,fb sgla mcm..rilek jele..aku dah lbih sdia..tap cuak gak...hurmm..doaknla aku berjaye yew..hbis exam tamat la aku nye kursus arab 6 bulan aku..maka berpisahlah aku dgn kwn2 aku yg happening kt umah sewa...smoga jumpe lag yew..

Am i got happy ending..??

Hidup aku pnuh dgn poblem..cmner aku nk selesaikan satu2..dan aku dah mntak maap ngn smua orng harini..ngn mak aku,ucu aku,abg indera,kwn2..aku rse lege..jumaat perpisahan akn belaku antara aku dan bdk2 umah sewa,adeq2 silat yg aku syg,..dan aku rse mcm dah smpi waktu aku nk tggalkn dunia ni..kple aku sakit sngt..kdng aku xbleh tdo..Allah je yg tau..mngkn kifarah dosa aku wat..xpe aku reda..adkh aku tgglkn dunia ni dgn hepi ending..?aku nk selesaikn ape yg patot dlu bru aku tgglkn dunia ni..tap kalo dah smpi mse..aku ikut shje..hurrmm..dan aku dpt ke ape yg aku nk..AM I GOT HAPPY ENDING..??

BBQ..

Mlm ni smua dak banglo wat bbq..smepena berpisah hari jumaat ni..pergh xsdih plak..xpe2 pape mkn dlu da lapa ni..cpat skit wat arang smua jadah..panggang ayam cepat perut aku x diisi dari pag tad tau..haaa..cpt2..exam plak esk..lag berderappp!!!

Tanda2 orng i2 suka seseorng..

Apabila seseorng itu suka seseorng die akn hafal segala kegemaran,pantang,dan segale mcm..sbnr nye aku nk ckp aku la ni..

Name : _ _ _ _ _ _ a bt _ _ _ _ _ I

Birth : 9/1/1995

Fav colour : black and purple(justin bieber)

Alergie : seafood,spicy dishes,milk

Food can she eat : chiken,egg,rice,bun

Fav drink : green tea(plik sunggoh aku minum nk muntah)

Dress up : t-shirt , jeans , sweater ,

Shoes : snickers(Vans)

Idol : JUSTIN BIEBER (jeles aku)

What she hates : bnyak tnye

What she likes : cool people

What make she feel dizzy : membace dlm kerete nnti pning (same mcm aku best nye aii)

That's all about her..aku ske die ke..? Mstila..hahaah..walaupun die x ske aku..ahahah

Monday, 30 May 2011

kau mng lag..

Taun ni ko asik mng jew game smpi g melake..sblom msuk glnggang ko ngn aku msti bersme bce doa..mngkn doa aku kot yg buat ko smpi ke final..mmg doa aku makbul untuk ko je ke..? Mngkn la kot..reseki ko..Allah ksi ko mng..tap bler ko g Melaka nnti spe nk doakn ko bler ko nk msuk gelanggang..? Xpela..orng len ramai lag reti bce doa..aku harap ko mng..aku tumpang gembire skli ble ko mng..k..good luck yew

Stay - Miley Cyrus

Hurrmm tiap ari aku dgr lagu si minah ni..coz lagu ni mmg sesuai untuk aku nynyikn untok ko (pergh jiwng la plak aku ni,tumbuh jerawat sebiji )..mke legend hati cute...haaha..kalo ko terjumpe blog aku ko phmkn la makne lagu 2..kire aku la 2 miley cyrus..haha..sjak bler aku tukar jantina..auu..aku un bkn tau sal2 blog ni follow ke ape ke entah..skdar ade2 jew and tulis ape dlm hati aku berkate2..wahhh..huhu

s _ _ n

Aku tau kau da xske aku lag..xpe aku xkesah..hati kau xkkn aku nk pakse..mngkn aku kne pakai plastic surgery ubah mke cam justin bieber kot..yelakan..mmg ssh nk bce prngai ko..bguslah ko..ko gurl pertame aku xleh bce ko..aku xtahu cmner nk amik ati ko..hurmmm..mngkn ko anggap lelaki ni same jekan..gatal,ckp bsar,playboy,mainkan perasaan orng..bkn..aku bkn cam 2..aku bnyk tnye coz aku xtau nk borak ape ngn ko..coz jnis aku kalo suke orng 2 lidah aku terkedu otomatik dan otak aku kembang kecut..2 yg aku asik tnye..then ko akn jd rimas...xpe aku xkesah..kne marah ngn ko..ko un tau aku ske ko..jd aku x endahkn pun ape ko ckp..minggu ni last rse aku jumpe ko..mngkn da x jumpe ko lag kot..sdih nye aku..xpe..aku tunggu ko mcmner ko soh aku jnji tunggu ko after ko skool..aku jnji jike aku dpt U aku text ko..ko orng petame akn tau..and stiap kli blik..aku akn blik j.b nk cri ko..aku pegang jnji yg ko soh aku jnji..mngkn ko bz dgn skool..xpe aku phm cz aku un pnh alami smua 2..aku sntiasa tunggu ko walau ko mki aku marah aku..aku tetap x putus asa nk amik ati ko..tap kalo ko da ade yg punye ble aku blik oversea..aku tepakse angkt kain putih..tap aku harap ko un pgang jnji k..slalu aku dgr lagu yg ko nak STAY-miley cyrus..i2 lagu mmg untok aku kew..?haha..ke aku persan..perasaan kot...xpela..bler ko terbace blog ni..i2 un klo ko nk la kan..aku nk ko dgar lgu JONAS BROTHERS-LOVE BUG..lagu 2 terang bagaimane bler stiap kli aku jumpe ko..k..last skli..UNTOK KO SMUA BOLEH

Problem..

Bnyk nye poblem aku..kalo aku x ckp hal sebenar kt ucu aku,ucu aku marah aku..kalo ckp pun kne marah..aku tepakse..siapa yg phm aku kt dunia ni..da la aku tension ngn kolej,family aku lag..dengan silat jela aku hepi cz silat nilah yg membuat aku senyum ilang tension..mengape family aku x ske silat..?silat ni ilmu itam ke..kple hotak nye..ni silat olahraga bkn silat kampung men batin..please pham aku yew..bdk2 silat yg cheer aku blik..klo xde diaowng aku rse nk meletup jew tension sgt..kdng2 cam nk lari jew dari keluarga cmni..smua x bleh..xkkn nk dgr ckp korng je..aku terkongkong cam katak bwh tempurung..aish..pnat sial nk pk bnda ni..

Saturday, 21 May 2011

HANDPHONE TETINGGAL LA SEHH....


hp aku leh tetinggal plak..almak ai..satu ari xde hp mcm 100 tahun..bnyk msg smpi call..lag2 mak aku..klo xangkt hp pk mcm2...membe aku msg..adeq2..pergh ramai kot...boring..klo ade hp leh men fb smpi terbring...aduh2..nsib2

Abng Indera panas...



aish cmner leh jad ni...pa lag klo bkn sal silat...game dah nak dekat esok nk g undi kt b.p  i.c dak2 x photostate,borng x isi lag..mne x bengang..tapi xleh slhkn sape2 bnda dah jad...jad la..tap abng indera dah panas ngn dak2 ni...silap2 xmen nanti korang...korng taukn abng indera cmner..so klo xnk die baran..knelah wat ape yg patot...ni nanti kte mcm2 abnd indera 2 la ni..aku yg xmen ni smngt nak msok klo bleh 1 bulan lpas aku dah siap sgle..select abng indera xbnarkn cz aku freshie..so korang yg x freshie dah lame xkn x tau law game...so ape2 hal keep it up..len kali wat awl2..nanti yg first dgar die bebel aku gak...mls nk tgok die panas..dan aku xsmpi ati tgok korang kne marah ngn die..coz die marah gerenti tesentap nye korang..so be alert k....pape pon gud luck game nnti..

kalo kau terbace..aku sntiase tunggu kau



Aku tak tau la asl bleh aku ade hati ngn ko dari mule aku jumpe ko...mle2 aku just anggap ko adeq aku..lame2 len plak hati aku...after fight..kte da suam2 jew..nk xnk jew..x mcm dlu..klo aku tau awl2 aku anggap ko adeq aku jew..tgok skrng ape dah jad...pdan mke aku...ade hati lag ngn ko...i wish i can back to the future but its too late..idk how to repair our relation..scre jujor..series aku nk ckp..mmg hati aku xkkn berubah walau gurl mcner cntik skli nk kt aku..aku tetap ngn ko..aku bkn lelaki yg len yg ko mksdkn..aku mmg x ske men perasaan orng..tap orng jew ske use aku...cz aku telampau pecaye kt orng yg aku syg smpi dri aku un xksah..skunk bru ex aku nyesal kt aku lpaskn aku...cz skli wat aku smpi bler2 tutup hti aku untk seseorng cz aku tunggu kau dlu smpi 3 taun but ko anggap aku smph...so kau jgn la wat aku cam 2 ssh nnti aku xnk ko mcm ex aku dlu...tap aku rse mngkn ko ni last untok aku...aku terime ape ade pade kau..dan ko nk maki aku slahkn aku bleh silekan...aku accep it..coz ayat yg tengiang2 kt kple aku yg ko ksi " untok ko smua boleh " i2 yg menguatkn aku still ngn ko..stiap kli ingt..nk nages aku...cz aku xtau dpt lag ke jumpe ko mkn sme2 shushi burger..?? i always waiting for you..that my promise to u...

Friday, 20 May 2011

MASAI..?


xkesah la map die jnji ade gak pekataan masai dlm map ni..



Masai kt kt mne erk j.b eh..o daerah johor..? xkesah la 2..ni sebut psl masai..uncle aku x habes2 nganjeng aku.."man masai x msg ke?" "asl mkn sikit..? ptus cinte ngn masai ke..?" "asl muke murung..? masai nye hal ke..?"...masai masai masai..haha...x hbes2..actually uncle bkn ngn masai la...dkt j.b je problem nye berdekatan ngn JUSCO TEBRAU...xdela smpi jauh sgt ke MASAI..haha...apela..ape2 pun terus kan usaha uncle untk meneke selain MASAI yew..hahah

THANK YOU ABDUL MUHAIMIN..



" kre skunk ko da bagus honest ngn die,then ko sorry ngn die,so let it be..tepulng pade die.hati die kte xleh pakse..so now ko just diam jew..be a gentle,jgn pikirkn sgt smpi ko down smua..ni nsehat untuk brother tpulng pde ko nk ikut ke x cz ko nye hati..k..be strng..klo ko ikhlas insyaallah Allah tlng "

from : ABDUL MUHAIMIN

tq bag nsehat...ayat2 ko menguatkn lag untuk xterus down ngn die..bff


mate cam batman..?

mate aku cam ko..?

yeke...?

asl..?

of coz la kurang tdo..2 yg mate cam ko itam smua...

6 hari aku x tdo btol kot..i2 psl mate mcm ko...

nsib2...

STILL X BLEH TDO ??

best nye tdo cam ko erk..xda mslh..nyenyak je


knpe erk ssh sgt nk tdo..mcm2 da buat mkn ubat tdo,ubat batok,still xbleh tdo..y..?sebab kau ke..hrap bkn le eh..xsngop aku nk pk...kau un dah x cye aku watpe nk hope pape lag sdgkn aku msih caye lag kt ko walaupun ngah suam2 je kte dua..xpela..maybe aku x mcm j.b cute hot ape smua..tap aku just ade hati je untok bg ko..len aku xleh..so aku give some space to u to get some fresh air ok...dan aku..cpt2 la tdo kelaut kuliah nnti klo asik xtdo jew...

SIMPLE je....




alhmdllah, retI le sikit2 nak wat upgrade sikit walaupun simple GLER...kne blaja bnyak lag..msih bnyak perlu diperbaiki blog aku ni..(orng nk wt blog die pon nk wat gak,sibok)..tlng ajar yew nanti...k bye..ckup stakat ni..

malas aku!!!



sepatot aku kne orentasi..gler ape aku msih dlm kursus arab kot..nak kne orentasi tahfiz..mampus x peg..mlas seh...kalo aku g credit hours aku dlm kursus abis la monggok!!!bedol btol..

fatin ,tekejot mak!!!: ))



tin bru tau ko adeq poji..lea....x ckp awl2..bru nk ngorat hahahaha..gle ko..mau kne semelih ngn poji..haha

TAIK...



BLOG AKU MCM TAIK..TAIK ITU BLOG AKU..SETAIK TAIK ITULAH BLOG AKU...ANDA SKE SILE SKE ANDA X SKE BAG TAIK KT SYE..

PeNiNg KePaLa....!!!

bpk pning siut..xreti aku jadah ni...sape2 sila tlng tunjuk ajar ye....

blurrrrrr......

still blur how to use this blog..okay slow2 try then aku bleh grab this blog

my first tyme blogging...

entah jadah ape aku tetibe nk blogging..mngkn ade kwn aku kate blog ni tulis kisah ape dlm hti kte..ok aku try